Einde Brazilie...
Ola!
Hier zijn we weer, toch nog vanuit het geweldige Brazilie.. maar dat zal de laatste keer zijn.
Aangezien we wat tijd over hebben vandaag vinden we het leuk om nog een update te schrijven, we weten immers niet wanneer we weer de mogelijkheid zullen hebben! Trouwens, bedankt voor de leuke reacties van iedereen!
Brazilie is en blijft een heerlijk en geweldig land, met ontzettend veel moois!
We zijn inderdaad gaan snorkelen in Bonito in de Prata river, dit was werkelijk schitterend! In een superheldere rivier, met mega-vissen in het regenwoud, echt geweldig. We zullen ook hiervan enkele foto's plaatsen, aangezien de onderwatercamera prima heeft gefunctioneerd! Na de snorkeltour hebben we de bus naar Campo Grande gepakt. Hier kwamen we 's avonds aan en zijn weer naar hetzelfde hostel teruggegaan voor weer en kort nachtje.... Om 7.00uur 's morgens hadden we de vlucht naar Sao Paulo, en vanuit daar zijn we doorgevlogen naar Foz do Iguassu. Gelukkig hebben we alle aansluitingen gehaald en verliep alles netjes volgens schema...
Op het vliegveld besloten naar welk hostel we gebracht wilden worden en gelukkig hebben we goed gekozen... (hostel Natura) Het is hier supergezellig en hebben hier al vele andere reizigers ontmoet waar het goed mee klikt. Helaas zijn de meesten alweer vertrokken en zal vanavond misschien iets minder gezellig worden... Niet erg, kunnen we weer eens op tijd naar bed. Overigens wordt er hier ongelooflijk goed voor ons gekookt, elke avond opnieuw krijgen we de meest lekkere gerechten voorgeschoteld.... Dus misschien toch wat kilootjes erbij deze weken...
Hebben de afgelopen dagen de Iguassu watervallen bezocht... eerst de Argentijnse kant (dus ook nog in Argentinie geweest met een stempeltje in paspoort!) en vandaag de Braziliaanse kant.... De watervallen liggen namelijk precies op de grens tussen beide landen, en zijn ook nog grenzend aan Paraguay (maar dat wordt afgeraden om te bezoeken). We kunnen niet beschrijven of laten zien hoe geweldig indrukwekkend deze watervallen zijn... Echt ongelooflijk!!!!We zijn hier erg van onder de indruk....
Eigenlijk kun je hier alleen een goed beeld van krijgen als je ze zelf bezoekt... Maar we hebben ons best gedaan om via foto's en video een goed beeld te kunnen vastleggen!
Aangezien we zo razend enthousiast zijn over dit natuurwonder, hebben we vanochtend onszelf getrakteerd op een helicoptervlucht boven deze watervallen (het is tenslotte honeymoon....). Ook dat was helemaal geweldig en onbeschrijflijk!
Erg leuk ook zijn de honderden neusbeertjes in het park.. die er heel lief uitzien, maar echt enorm brutaal zijn. Ze jatten het eten gewoon van de tafel af, en als ze worden weggestuurd komen ze 5 minuten later gewoon weer doodleuk terug om opnieuw te proberen iets te pakken te krijgen.... Erg grappig om dit te bekijken. Overigens heeft Cyriel dan eindelijk de perfecte foto van de Toekan kunnen maken.. (Niña dacht dat hij deze overigens al perfect op foto had, niet dus...). Hij zat op een paar meter afstand van ons... een zeldzaam en uniek moment!
Hadden eigenlijk nog een dag om de watervallen te bezoeken, maar die is letterlijk in het water gevallen dus hebben 1 dag helemaal niets gedaan, ook lekker (en daardoor de contacten met thuis een beetje kunnen onderhouden). Er brak namelijk de eerste dag dat wij naar de watervallen wilden gaan, enorm noodweer uit 's nachts.. we waren even bang dat het dak van ons kamertje eraf zou waaien, gelukkig viel het allemaal mee... En gelukkig hebben we de andere dagen stralend weer hier en krijgen we eindelijk wat zon op ons gezicht!
Moeten er wel bijvertellen dat het 's nachts enorm afkoelt en we slapen onder een dikke deken (overigens prettiger slapen dan die enorme benauwdheid).
Nou, we gaan er langzaam een eind aan breien hier. Morgen vliegen we naar Sao Paulo, overnachten dan 1 nacht in een hotel bij het vliegveld (nee, we gaan echt niet de stad in!) en vliegen overmorgen (de 22e) naar Lima! Daar hebben we 1 nacht in een mini casa geboekt (casa Ana) en willen dan de dag daarna verder reizen. Ergens de eerste dagen van oktober zullen we in Cuzco zijn, hier zullen we tevens Ralph gaan treffen. Gezellig!
Vinden het jammer dat het geweldige Brazilie voor ons ten einde is... absoluut een land om ooit naar terug te keren ( en het is pas 't eerste land wat we bezoeken deze reis...). Brazilie heeft werkelijk alles te bieden wat je maar wilt.. Mooie natuur, prachtige stranden, relaxte sfeer, heerlijke capirinha's, enz...... Kortom, het is ons hier geweldig bevallen!
Tot in Peru!
Liefs van ons
p.s. Helaas kunnen we niet alle foto's updaten aangezien we het kabeltje kwijt zijn... als het goed is heeft Ralph dit bij zich dus pas weer in oktober nieuwe foto's...
Beste reizigers,
Hannie en ik zijn erg onder de indruk van de schitterende foto's. Zeer indrukwekkend 't mooie licht, de unieke dieren, de kleurrijke dorpjes, kortom: verstilde poëzie op de gevoelige plaat! Dat wordt bij jullie terugkomst een fotokijkdag van jewelste. Blijf genieten, wij genieten mee!!!
Hallo Cyriel en Niña,
Zo te zien en te horen blijft het maar fantastisch. Nu ik hier voor mijn computertje zit en dit zit te lezen en te bekijken denk ik was ik maar in een zijvakje van jullie reis tas gekropen om het ook met eigen ogen te zien hahaha
Geniet ervan en maak nog meer fantastische tijden mee
Groetjes Freek
Hee Waauuw te gek!! Wat een schitterende foto's. Ongelooflijk sjiek zeg!! Wordt haast jaloers haha!!
Genieten maar!!! We horen wel weer!!
Groetjes xxx Mam en Pap
Hoi Cyriel en Niña,
Volgens mij hebben jullie het ontzettend naar jullie zin, geniet er lekker van! Super om mee te kunnen genieten via de verhalen en mooie foto`s!
Groeten Niels en Danielle
Daaag schatjes!
Waat hub ich uch allang neit meer gesproake. Ben van ut weekend ein paar keer online gewees maar geer helaas neit. Mos maar aangeave wienee ger weer oppe skype zit.
Waat ein ontzettende schitterende foto's. En die helicoptervlucht... Det hub ger ech perfect gedaon. Super! Ben benuujd noa uch avonturen in Peru.
Mis uch. Dikke kus
Bobbie
goh.... geweldig!!!
en: wat leuk jullie gesproken te hebben!!
onderwatercameraatje functioneert goed he!
kijk alweer uit naar de volgende foto's...
K U S
Wat leuk om zo een leuk reisverhaal te mogen en te kunnen volgen .Geweldige foto's
We volgen jullie vanuit de karolingenstraat.
Geniet van alle moie plekjes die deze aarde ons te bieden heeft
Groetjes
Hola!
Wat is Centraal Amerika geweldig he?! Ik heb nu eindelijk pas jullie site gelezen. Mooie en nu ook herkenbare verhalen!! En bijpassende mooie plaatjes hoor! Ik zie Nina al gillen bij die spinnen...Jaloers op de Falls!
Voor ons is het nog een paar daagjes...en dan zit het er al weer op. We zijn in Playa Jaco beland, waar we nu gewoon even paar dagen gaan chillen en "vakantie houden". Genoeg gedaan!
Kus en spreek je na dinsdag snel!
Wat een mooie foto's! Leuk om zo met jullie mee te kunnen kijken en lezen. Ga door mensen. Denk dat ik jullie ga aanbevelen bij RTL voor een nieuw reisprogramma "RTL travel Cyriel en Nien".
groeten van jullie buurman
Hey, ziet er super mooi en herkenbaar uit :-)
Ben heel erg benieuwd hoe jullie Peru gaan vinden, want daar wil ik zelf ook heel graag heen.
Veel plezier en ik zal jullie verhalen blijven volgen.
Groetjes, Sanne
Hoi, als eerste natuurlijk bedankt voor jullie mailtje aan ons adres. Voelen ons erg vereerd met jullie bericht.
Het ziet er wel echt geweldig uit.....Willen jullie ooit nog wel terugkomen? Veel plezier bij jullie verdere reis, iedere bestemming zal weer zijn eigen mooie verhalen en bijzonderheden hebben. En als het eens tegenvalt, dan hebben jullie elkaar altijd nog.
En bedankt, nu heb ik een ideale pauzebestemming.
Groetjes, de Fruschjes
Hoi,
Het ziet er geweldig mooi uit, en jullie hebben nog heel veel mooie plaatsen in het vooruitzicht.
Geniet ervan!!
Manon x