De Wereldreis (huwelijksreis)

vervolg Brazilie!

Heee!!

Hier zijn we weer... na enkele slapeloze nachten, enkele busritten en ongeveer 100 muggenbulten rijker en zo'n 1000 gemaakte foto's!

Zolang als we internet tot onze beschikking hebben blijven we jullie updaten, dus bij deze.

Laatste bericht was nog vanuit Rio de Janeiro.. dat lijkt best alweer wat tijd geleden...

Vanuit Rio hebben we een bus gepakt naar Paraty. Deze bus hield zich niet echt aan de snelheid hier, en sjeesde door de haarspeldbochten (wat tot de nodige zweethanden leidde) door de bergen, met overigens schitterende uitzichten!

Gelukkig zijn we na een aantal uren veilig en wel in Paraty aangekomen. Onze pousada gelukkig snel gevonden, want de rugzakken zijn weer veel te zwaar... Vervolgens meteen het stadje ingegaan (wordt vroeg donker hier)... dit is echt het mooiste stadje wat we ooit hebben gezien! Heel gezellig en koloniaal, met superleuke winkeltjes (neenee, niets gekocht, budget!! en geen ruimte om nog iets mee te slepen..) en restaurantjes. Hier hebben we nog 2 volle dagen rondgehangen en genoten van de relaxte sfeer... Ook nog een ochtend naar het strand geweest, wat helaas vroegtijdig moest worden beëindigd vanwege de regen... :( Het weer is hier niet echt beter geworden, beetje grijs en bewolkt met af en toe wat druppels, dus geen braziliaans strand meer... Overigens is het eten hier erg lekker en gevarieerd!

De nachtrust werd 2 nachten aardig verstoord door de jonge teckel, die ze net hadden in deze pousada. Deze meldde zich de hele nacht..... aardig gaar hierdoor en hoewel de teckel superlief was, verwenste we hem na die nachten...

Na de dagen in Paraty met de bus in een aantal uren naar Sao Paulo gegaan, hier meteen naar vliegveld omdat we een vlucht hadden geboekt. In een eerste oogopslag is Sao Paulo ook geen stad om te willen blijven...Op het vliegveld moesten we zo'n 5 uur wachten..pff, inmiddels waren we wel gaar. De vlucht naar Campo Grande ging goed en we hadden op het laatste moment nog een kamertje in een hostel kunnen boeken. Was maar voor enkele uren (pfff) want 's ochtends werden we weer opgehaald voor de reis naar de Pantanal!! Voor Cyriel een droom die uitkomt!

Hier zijn we nu4 dagen en hebben al de meest geweldige dieren gespot, reuze-miereneter, reuze-otter, verschillende soorten Ara's, ocelot, enz.! Dit doen we met de kano (nina moet natuurlijk sturen anders kan Cyriel geen foto's maken), een bootje en een open jeep! Helemaal geweldig... De lodge die we hebben geboekt is ook super (luxe en heerlijk eten).. Maar als het 's avonds donker begint te worden wordt het wat minder aangenaam... voor Niña dan...

De meest grote spinnen, en insecten melden zich op onze kamer, evenals kikkers. Ook niet echt relaxed als je dan in een open jeep zit en je tussen de bomen door rijdt en moet bukken voor de takken en bladeren... (stel dat er een of ander insect in zit..iiiee). Kortom, Niña voelt zich hier niet helemaal op het gemak. Eerste nacht geen oog dichtgedaan...en dus erg vermoeid. Daarom besloten om voor de tweede nacht 2 capirinha's te drinken (heerlijk!!!), en dan lukt het slapen gelukkig wel... Dit hebben we er de andere nachten dus maar in gehouden!!

Foto's geven wel een goede impressie van wat we allemaal al gezien hebben... ..Nu overigens eindelijk zonnig en dus meteen ontzettend warm! Heerlijk, dit hadden we ons ook voorgesteld van Brazilie!

De boot- en jeeptochtjes die we hier maken gaan gepaard met een ongelooflijk aantal muggen.. Niet normaal... als je je mond open doet om te ademen vliegen ze je zo naar binnen. De bulten zijn echt niet meer te tellen... Tja, je moet er wat voor over hebben om wat te kunnen zien hier!

Cyriel heeft gisteren anderhalf uur een aantal otters kunnen aanschouwen. Ze waren rustig aan het vissen en aten dit daarna lekker op, zonder zich gestoord te voelen door alle foto's die hiervan gemaakt weren. Hij vond het helemaal geweldig, zo bijzonder om dieren in het wild hun gang te zien gaan, van zo dichtbij... Met de kano varen we letterlijk tussen de honderden kaaimannen door.. 1 keer per ongeluk een met de peddel geraakt en een ander zat ineens vlak naast onze kano! Even schrikken maar wel de moeite waard!

Morgen vertrekken we weer uit de Pantanal.... We gaan naar Bonito om daar te kunnen snorkelen in de meest heldere rivier die bestaat! Hierna gaan we met de (nacht-)bus naar de Iguassu falls. Moet geweldig zijn.... Dus weer wat reisdagen voor de boeg met hopelijk weer heel veel moois!! Dan even kijken wanneer we verder gaan vliegen naar Lima. Nu staat de vlucht op de 25e maar wordt waarschijnlijk iets eerder. Vanwege de enorme afstanden hier loont het zich niet om tussendoor namelijk nog ene plaats te gaan bezoeken, is namelijk weer lang en ver reizen... Dus even kijken. Misschien volgende update vanuit Peru!

Liefs Cyriel en Niña

Fieke

Leef men,

al zoa veel gezeen en gedoan in de eerste twee weke...det beloof get veur de rest van de reis. Ech leuk det ger zoa duk updates schrif...lees het mit veel plezeer en jaloezie natuurlik, hihi!!
Geniet der maar van en succes mit die insecten!!
Dikke kus

Phil

Hallo avonturiers,
Jullie reisverslag leest als een spannend jongens- (meisjes?) boek. Wat ik erg waardeer is dat jullie er geen mooi-weer-verhaal van maken. Ook de minder prettige ervaringen worden vermeld. Houden zo!
Ik houd n.l. totaal niet van die (deels gelogen) opgeklopte 'het is hier schiiiiiitterend!!' verslagen. Beschrijf maar wat jullie meemaken, ook al is dat soms minder fraai. Dat is nou eenmaal inherent aan reizen. Ik ga nu naar de nieuwe fotoserie kijken. Die zal ongetwijfeld weer 'pakkend' zijn. Jullie zijn alweer 12 dagen onderweg, niet te geloven! Alle goeds 'vanoet Zitterd' gewenst en let goed op elkaar!

Phil

Helaas, het waren maar twee nieuwe foto's, maar wel twee mooie. Ben benieuwd naar de volgende serie.

Eva

Hey makkers!
Geweldig zo'n oetgebreide updates, ech een genot om te leze. Ich verheug mich alweer op het volgende spannende verhaol.
Allein een bietje jammer det ger mer 3 foto's derop zit, terwijl det ger der al 1000 hub gemaak ;)
tot op de skype...

Roel en Friedje

Hoi Cyriel en Nina!!!

Nou, nou zeg!! Wat geweldig wat jullie allemaal meemaken. Erg leuk om jullie verhalen te lezen. Natuurlijk ook minder leuke dingen (muggenbulten, slecht slapen, spinnen etc.), maar ja............het komt allemaal goed!!!!
In ieder geval....voorzichtig...en.......geniet, geniet.......en zeker van elkaar!!!!

Veel liefs, Roel en Friedje
(en een dikke knuffel van de kids).

miek en willem (en roy!)

en jawel

genieten doen jullie!!

kussen x 14

Ralph en Kyra

Hoi Cyriel en Ninya,

Ech geweldig óm uche belaevenisse te laeze. Zeen sjeloes... Veer volge uche avontuure oppe vout.

Groete,

Ralph en Kyra

Pauline

Hallo (ex-) collega + ega!

Geweldig jullie verhalen te lezen. T verhaal over Brazilie klinkt me allemaal erg bekend in de oren. Mijn zus heeft hier een jaar gewoond en uiteraard ook gereisd door het hele land. Jullie plannen en ook hetgeen jullie al gezien hebben heeft zij ook gezien. Als ik het goed begrepen heb zijn jullie nu op weg naar Bonito. Moet echt SUPER zijn! Het heeft natuurlijk niet voor niets zo... En Foz is ook helemaal top!
Ik wens jullie veel plezier op jullie huwelijksreis en hoop dat er genoeg Deet voorhanden is?!

Groetjes vanuit het herfstige en regenachtige Nederland,
Pauline

Laura

Mimi & Cyriel,

Leuk om al die verhoale van uch te leaze!!! Houdt dat veural dr'in die oetgebreide verhoale, zodat ver neet teveul missen.

Foto's zeen ouch geweldig om te zeen. Ich vereug mich alweer op de volgende up-date.

Geniet dr' van!!!!

Dikke kus

meriam

Super om jullie te kunnen volgen via jullie verhalen en foto's. Geniet ervan.

neen

HI GLOBETROTTERS!
Wauw, te gek die foto's!
Iedere week checken Marc en ik geboeid jullie site, lezen we jullie reisverhalen en worden we steeds weer jaloerser als we al die foto's zien.
Zo´n reis zal er bij ons wel nooit meer van komen (hooguit over 20 jaar als de kids groot zijn....), daarom des te leuker om er op deze manier van mee te kunnen genieten!
We zijn benieuwd naar jullie verdere belevenissen.....
tot de volgende update!
Groetjes, Neen

Tin Tin & Bobbie

Wauw waat ein geweldige foto's!

Menoa

Waow, wat een mooie foto's! ben benieuwd naar de volgende serie en het nieuwe verhaal.
Geniet weer lekker verder!!!

Manon

oma pfennings

Wat een prachtige foto's! Geweldig. Geniet nog lekker en voorzichtig met de beesten!
Groetjes Oma

marlies

GEWELDIG! Wat n reis, wat zien jullie veel!
Maak er maar één groot avontuur van.
Groetjes.

Daphne en Jaap

Hi Nien en Cyriel!
jullie hebben al geweldige foto's gemaakt moet ik zeggen! We houden deze site in de gaten!
Geniet ze daar!

Kus

Koen & Georgette

Daag leif luuj,
erg onder de indruk zeg! En jaloers!!
Dit is toch wel helemaal top, al die dieren (leuk he Niña..) maar ook het land met mooie uitzichten en beelden. Nu dus nog in Brasil als ik me niet vergis, en dan overstappen van de caipirinha op de pisco sour... En vergeet geen hapje Koen...ehhh Cuy [koej]... heerlijk!! Sjus wie ei nonnevot...
Hier verder alles prima en nog geen nieuws van de kleine... Geer heurt noch waal.
Bom dia!

frans en margriet oet mestreech

schitterend dit reisverslag en fotoos. door jullie verhalen genieten wij mee.blijven jullie reis op de voet volgen. dikke poen vaan us.

Roel de Heus

wat fantastisch allemaal, stinkend jaloers ben ik, geniet ervan

heel veel groetjes
Roel, Anouk en Justus